Monthly Archives: Srpanj 2014

Cemex 2012

BUDIMO KRETENI: Uvezimo smeće – peći već gore!

SLOBODNA DALMACIJA – 09. 07. 2014.
“Kaštelanska cementara morat će uvozit energent dok ne prorade centri u Hrvatskoj”
Čestitamo svim građanima Hrvatske, a posebice stanovnicima Splita, Solina, Kaštela, Trogira i šireg okružja na konačno službeno ozakonjenom uvozu smeća koje ćemo zahvaljujući Cemexu potpuno bezopasno za okolinu, od sada spaljivati u našem dvorištu.

Do sada smo u Hrvatskoj uglavnom uvozili hranu i piće, po općem uvriježenom mišljenju često tzv. “bjelosvjetsko smeće” i konzumirali ga, a sada smo eto i u prilici da ga i “bezopasno” udišemo.

Stoga zahvaljujemo Cemexu na redovitim i iscrpnim člancima u lokalnim medijima s kojima nas je do sada obasipao putem upućenih novinara, uvjeravajući nas u potpuno neopasan za zdravlje, čisti proces koji će se odvijati u tvorničkim filterima, a isto tako zahvaljujemo Cemexu i na neprocjenjivo vrijednoj pomoći lokalnoj zajednici u vidu doniranja školskih klupa i asfaltiranja sportskih igrališta.

No osobito želimo zahvaliti Vladi RH, Ministarstvu zaštite i okoliša, svim dosadašnjim županima Splitsko-dalmatinske županije i nadasve “struci” koja nas je uvjerila u u apsolutnu kontrolu spaljivanja otpada prema svim propisima RH koje će oni vrlo temeljito kontrolirati i regulirati, te nas na vrijeme obavještavati o eventualnim incidentima, koji se zasigurno ne mogu ni dogoditi. Naročito ne u zemlji s tako malim, gotovo zanemarivim stupnjem korupcije kao što je Republika Hrvatska.

Nije nam jedino jasno kako to da ostale zemlje u EU u spaljivanju otpada ne vide dobit i profit za svoje životne zajednice i zbog čega plaćaju da to netko čini što dalje od njihovih gradova?

Zdravi i veseli bili, pa ponovo živu i dioksine uživali!

G®IST